Volkssterrenwacht Urania
 
Staycation: Urania's coronazomer!
 
Permanente opendeurdagen in juli en augustus!
Hou jij deze zomer vakantie in eigen land?
Dan hebben we goed nieuws voor jou. In juli en augustus opent Urania elke namiddag haar deuren!
 
Het is nog maar de vraag of onze traditionele opendeurdagen, het tweede weekend van september, in de gebruikelijke vorm zullen kunnen plaatsvinden.
Daarom bedachten we een nieuwe formule om leden en publiek te laten kennismaken met Urania!
 
 
Voor onze leden dokterden we nog een speciale bezoekformule uit: de ledentafel!
Want naar Urania komen, dat doe je toch ook een beetje voor de gezelligheid? Kom met je bubbel naar Urania, wij reserveren graag een tafel voor jou in de astrobar!
 
 
 
Zonnekijkdag op 5 juli
We zijn blij te kunnen melden dat de zonnekijkdag van 5 juli mag doorgaan!
Aangezien er beperkingen zijn op het maximum aantal gelijktijdige bezoekers, werken we met tijdsblokken waarvoor je vooraf moet aanmelden. 
Toegang is gratis!
 
Bij de zonnekijkdag ligt de focus natuurlijk op zonnewaarneming en dus duimen we voor zonnig weer!
Daarnaast is onze tentoonstellingszaal steeds een bezoekje waard en ook de astrobar is open. Bij mooi weer is er een buitenterras.
 
Er zijn planetarium- en filmvoorstellingen, waarbij tijdens de kindervoorstellingen de gloednieuwe kinderfilm "Lucia en het meteorietenmysterie" in première gaat!
Tickets voor het planetarium kosten 10 euro, voor Uranialeden is dit gratis maar tickets dienen vooraf gereserveerd te worden!

Een nieuwe blikvanger in het planetariumgebouw is  de exclusieve maquette van de Hubble Space Telescope!

Als kers op de taart is er een tijdelijke zomertentoonstelling "De Primitieven in Spiegelbeeld" (over optische hulpmiddelen) en bezoekers krijgen een unieke poollicht-ervaring in het Aurorium!
 
Afsluiting werkjaar
Dit jaar kon er voor onze cursisten geen feestelijke uitreiking van de getuigschriften plaatsvinden. Om het werkjaar toch formeel af te sluiten, organiseren we op dinsdagavond 30 juni een online-evenement met een korte voordracht door Bart Hendrickx over "de toekomst van de bemande ruimtevaart", gevolgd door het virtueel uitreiken van de getuigschriften. Dit alles zal door cursisten en leden via een live-stream kunnen gevolgd worden.
Astrofoto's
Onze waarnemers en astrofotografen zijn bezige bijen! Het ultra-heldere voorjaar leverde een recordvangst aan foto's en schetsen op en ook in de zomer blijven de mooie plaatjes verschijnen.De resultaten kan je bewonderen in de fotogalerijen op de website.   
In onze astrobar smaakt je drankje nu nog lekkerder terwijl je geniet van de gloednieuwe fotowand!
Dank aan onze trouwe leden!
Zo'n 260 leden hernieuwden reeds hun Urania-lidmaatschap! OPRECHTE DANK voor jullie steun in deze moeilijke periode! Dit motiveert het hele Urania-team om alles te doen wat in ons vermogen ligt om de sterrenwacht zo goed mogelijk te laten functioneren en voor te bereiden op de toekomst.
 
Volkssterrenwacht Urania
Jozef Mattheessensstraat 60
2540 Hove
info@urania.be
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
 
 
Deze e-mail werd gestuurd naar
Je ontvangt dit bericht omdat je lid bent van Volkssterrenwacht Urania
 
 
 
© 2020 Volkssterrenwacht Urania